Vennligst vent...

Søk på våre sider

Søk på våre sider etter relevant informasjon.
 
Søketekst

Nyheter på e-post

Meld deg på for å motta nyheter fra oss på e-post.
 
E-post
 
 

Nyheter på RSS

Du kan abonnere på våre nyheter som RSS-feed.
 

Logg inn

For innlogging til ditt administrasjonsverktøy.
 
Brukernavn
Passord
 Glemt brukernavn/passord

Innherred Mikroflyklubb

Google PageRank Checker
Klikk her for å følge oss på Facebook!
Byggmakker
 
 
Acousticom
 
Lindseth reklame
 
Mekonomen
 
Steinkjer Kino - Program
 
Steinkjer Fargesenter
 
Steinkjer Varme og Hyttesenter
 
TESS Steinkjer
 
Steinkjer Hobby, mindre fly, like moro!
 
UNO IT
 
 

 

   

Ny værstasjon i Henning.

Du kan få tilgang til LIVE data fra Henning Flyplass om du laster ned appen "Anywhere weather" som finnes både til iPhone og Android. Det som er ganske flott med denne appen er at du samtidig kan se på været på ganske mange andre stasjoner over hele landet. Installasjonen og oppsett av appen kan være litt kronglete, men resultatet er strålende når du er ferdig. For å avhjelpe oppsett og installasjon har vi laget en liten enkel oppskrift nedenfor.

 

Oppskrift:

Nedlasting:

Gå til Appstore / Google Play og søk opp appen ved å skrive "anywhere weather" i søkestrengen. Installer denne appen på telefonen din. Den er gratis.

Merk at utseende på nedlastingsvinduet vil variere mellom Android, iPhone og iPad.

 

 

 

 

 

 

 

 

Registrering:

Etter at appen er installert, må du registrere deg som bruker av "Anywhere Weather". Registrer med en epostadresse som du mottar eposter på, siden du må inn å bekrefte denne innen 24 timer etter registrering.

På eksempelet under ser du hvordan appen ser ut etter registering.

Om du kjøper en egen værstasjon av typen Oregon Scientific, til ca 1400 kroner, så kan du registrere denne på knappen [+] øverst på denne siden. For å finne Henning Flyplass sin værstasjon så må du klikke på MAP, og finne værstasjonen plassert på kartet.

 

 

 

 

 

 

 

Oppsett:

Som du kan se på dette bildet så er det ganske mange værstasjoner som er operative i de midtnorske fylkene. Henning Flyplass er plassert ved toppen av Leksdalsvatnet. Klikk på den grønnen pin som er på riktig plass før du klikker på den blå pila for å åpne værstasjonen.

Se eksempel nedenfor:

Når du klikker på den blå pila så får du valget om "View Station" eller "Add friend". Vi anbefaler at du sender en venneforespørsel, noe som vil gjøre det mye enklere for deg å finne igjen værdata fra Henning Flyplass senere.

 

Frank Stenseth som opererer denne værstasjonen vil akseptere at alle som vil lese værdata får dette, men det kan ta litt tid innimellom før din venneforespørsel godkjennes.

 

 

 

Bruk:

Fordelen med å legge til den som operer værstasjonen som venn er at man kan finne værdata mye raskere ved at man klikker på "Community" knappen på framsiden. (Se øverst)

Man kan også sende venneforespørsel til de hundretalls værstasjoner som er satt opp i Norge, noe som kan være veldig greit om man skal på en lengre flytur.

Velger man navnet på den som operer værstasjonen i lista, vil man få en link til værstasjonen på Henning Flyplass, hvor Innherred Mikroflyklubb operer.

   

 

 

 

 

Værdata:

Værdata som du mottar i appen er LIVE, det vil si at du kan lese vindforhold, temperatur og trykk akkurat mens det skjer. Du kan selvsagt se på webcameraet vårt, for å se på vindpølse og aktivitet for å ta en ekstra vurdering av forholdene. Om du er ny til Henning Flyplass anbefaler vi at du ringer først, for å få en vurdering av forholdene.

Man må selv sette opp om man ønsker vind i knot, kmt eller m/s, samt måleenheter for trykk og temperatur. Dette gjør man ved å klikke på knappen for instillinger på den første siden i appen.

Vi vil oppforde flere av medlemmene med å installere en slik værstasjon hjemme. Prisen er ikke avskrekkende, og installasjonen er enkel. Verdien for de som flyr i området er stor.

 

Lykke til!

Innherred Mikrofly Klubb,  , Henning Flyplass,  Pb. 2117,  7701 Steinkjer
Powered by Fuse Web