Vennligst vent...

Innherred Mikroflyklubb

Google PageRank Checker
Klikk her for å følge oss på Facebook!
Byggmakker
 
 
Acousticom
 
Lindseth reklame
 
Mekonomen
 
Steinkjer Kino - Program
 
Steinkjer Fargesenter
 
Steinkjer Varme og Hyttesenter
 
TESS Steinkjer
 
Steinkjer Hobby, mindre fly, like moro!
 
UNO IT
 
 

 

Nyheter

Flyaktivitet sommeren 2016
Sommeren 2016 Innherred mikroflyklubb har hatt flere samlinger på
26.06.2018
Sesongen 2017
Sesongen 2017 Årets sesong har vært preget av mye flyging,
26.06.2018
Sesongstart 2018
Sesongstart 2018 Sesongen 2018 startet med uvanlig mye sol og vind for
26.06.2018
Våre fly
// Click for english text LN-YIMMikroflyprodukt,
26.06.2018
Flyaktivitet 2018
25.06.2018
Sesongen 2016
Sesongen 2016 Er allerede godt igang, banen meldes relativt tørr
31.07.2017
? Julebord 2014
Julebord 2014 Innherred Mikroflyklubb arrangerte Julebord i helga. En
31.07.2017
Tur til Hattfjelldal
Tur til Hattfjelldal Den 8 september tok tre av klubbens fly turen til
31.07.2017
Flytur
Gutta på tur Gutta på tur i YGS over Ytterøya i dag.
31.07.2017
Flyging i April 2014
Flyging i April Det ble ganske bra aktivitet på tross av litt vind,
31.07.2017
 
Nyhetsarkiv
 
   
  Click here for this page in English  Click for english text

Sesongstart 2018

Sesongen 2018 startet med uvanlig mye sol og vind for Trøndelag å være. Dette har uansett betydd mange fine flyopplevelser, men også tid til å ta vare på anlegget vårt. Vi har i år reparert på flystripa som på grunn av byggeaktivitet i fjor hadde fått noen sår, samtidig som vi har malt og lagt inn sommervann i klubbhuset.

MARS:
  

APRIL:
  

MAI:
  

JUNI:
 

Ved å klikke på Galleri - Flyaktivitet 2018, så finner dere flere bilder fra flyginga i år. Dette året har vært begivenhetsrikt, og vi anbefaler alle å klikke seg innom!

Langtursrekord

På bildet ser vi Jan Godejord etter å ha kommet tilbake fra langtur. Jan fløy fra Henning til Hokksund med en mellomlanding før helgen, og kom tilbake nå den 2. oktober etter å ha fløyet i ett strekk fra Hokksund til Henning.

Klubbens offisielle lengdetur på 49 mil hver vei er herved satt!

Flytiden nedover var på 3:45 med mellomlanding, og 3:30 på vei heim.

En respektabel flytur for de fleste mikroflypiloter, og det er spesielt artig at Jan har base i Henning og er medlem i Innherred Mikroflyklubb.

Været på vei ned og opp igjen hadde vært rimelig uproblematisk, selv om det lå tåke over Henning en times tid før han landet, så var denne løsnet og flyplassen kunne lett ses i enden av Leksdalsvatnet.

Jan hadde hatt alternative landingsplasser hele veien i flygeplanen, og om tåka ikke hadde lettet var planen å fly til Namsos hvor det ikke var tåke.

 

 

 

 

På kartet til høyre så vises start og sluttpunktet for turen. Jan forteller at han fløy stort sett etter E6 nedover og oppover, delvis for at ruta var kjent, og delvis for at det er greit å være i nærheten av folk og alternative flyplasser underveis. Innherred Mikroflyklubb gjetter på at det kan ta litt tid før noen slår 49 mil i en legg, men med tanke på at vi har hatt Stratus og Rans nedover Surnadalen og Savannah til Hattfjelldal tidligere, så får vi se.

Henning Flyplass har aktivt Web kamera.

Vi har montert Web kamera og værstasjon på flyplassen idag. Web kamera er aktivt og sender et bilde hvert 60 sekund, nå blir det enklere å se om det er aktivitet før man tar turen oppover. Værstasjonen sender enda ikke info til Internet, men om vi får til teknikken, så kommer det også om ikke så lenge. Web kamera finner du under linken øverst til høyre.

METAR/TAF oversetter++

En ny versjon av METAR/TAF oversetter samt en mengde andre verktøy tilgjengelig under [Nyttig og Nytt] menyen. Der finner du verktøy for konverteringer mellom hastigheter/avstand og oversetter for METAR/TAF info til norsk dagligtale i tillegg til beregningsprogrammer for duggpunkt, vindhastighet, retning etc. Meget nyttig til Flightplanleggingen! (Du finner den i menyen til venstre)

-- || --

Innherred Mikroflyklubb ble stiftet av en gruppe entusiaster som ville fly mikrofly i 1986. I årene som har gått siden da har vi etablert et mikroflyanlegg ved gården Langlid i Henning ved Steinkjer. Dette anlegget er klubbens base som vi er veldig stolte av. Flyplassen er komplett med hangarplass for 10 til 12 mikrofly og har fuellager, toalettanlegg og klubbhus. Det er oppstillingsplass for fly foran hangarden, og vi har en 470 meter lang gressstripe som heller litt mot sør. Anlegget ligger fritt til, og det er fritt foran flystripa i begge retninger.

Vi  er en liten klubb med rundt 18 medlemmer, vi har derfor god plass til flere som har lyst til å drive med luftsport. Vi har god kapasitet på instruktører for skoling, pilotlisens kan fort bli en realitet hos oss. Klubben har i dag tre godkjente instruktører som har ledig kapasitet. Klubben utdanner for tiden fem elever som ønsker å bli piloter, hvor den ene nettopp har fullført utdannelsen og har fått sin SPL lisens.

Mikroflybevis?

Klikk her for å se
hva som skal til!

Klikk her for å lære om flyging!

Vi vil gjerne tipse besøkende på at det er skrevet en artikkelserie på 10 artikler om mikroflyging under toppmenyen [Flyteori]. Velg mellom dem i menyen til venstre.

Har du lyst til å se film og bilder over Innherred fra lufta, klikker du på menyen [Galleri] og velger i listen til venstre.

Ta kontakt med oss om du har noen spørsmål, eller kom gjerne på besøk på  flyplassen  eller et møte.  


Kart over Nordtrøndelag med merke for Henning Flyplass

Plasseringen til klubbens flyplass er sånn ca midt i Nord Trøndelag ved gården Langlid i Henning, Steinkjer. Man kan komme dit med bil fra Verdal eller Steinkjer ved å kjøre Riksveg 759, og bruker du GPS, kan du finne fram ved å bruke disse koordinatene:

63.931489, 11.590061‎
63°55.5336N 011°35.2422E  

Som regel er det folk oppe på flyplassen i helgene, men det er også fast møtedag andre mandag i måneden. Ta gjerne kontakt om du ønsker å komme i snakk med oss, eller er interessert i fly og luftsport. Klikk på menyen [Nyttig og Nytt] for å finne kontaktinfo for klubbens medlemmer. Om du kommer med fly eller bil, er du alltid velkommen til oss.

Været på Henning flyplass:

Nå er INNHERRED MIKROFLYKLUBB med i Grasrot-andelen.

  Organisasjonsnummer: 994689002

Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping som gjør at 5% av det en spiller for hos Norsk Tipping går til det laget du ønsker. Dette er en ordning som ikke koster deg noe og det går ikke ut over en evt. gevinst. Det er kun Norsk Tipping som øremerker 5% av innsatsen din til laget du velger. Klikk her for å lese mer.

Innherred Mikrofly Klubb,  , Henning Flyplass,  Pb. 2117,  7701 Steinkjer